2011 m. rugsėjo 13 d., antradienis

Spausdinimas tapo daug paprastesniu

Daug darbų šiandien tapo daug paprastesni nei buvo kažkada anksčiau. Naują straipsnį žurnalistas gali parengti būdamas namie prie savo asmeninio kompiuterio. Tuo tarpu prieš interneto atsiradimą tai buvo daug didesnis darbas. Vien kiek užtrukdavo atspausdinti ir išplatinti naująjį laikraštį. Šiame straipsnyje papasakosime apie spausdinimą. Procesą, bet kurio nebūtų nei žurnalų, nei knygų, nei laikraščių.  

Prieš atsirandant moderniems kompiuteriams ir aišku jiems skirtoms grafikos redagavimo programoms net paprastos skrajutės spausdinimas buvo sudėtingas. Vien maketavimas užtrukdavo beveik visą vieno žmogaus darbo dieną. Taigi, jei jau kompanija pasirengdavo platinti apie save žinią šiuo būdu, turėjo užsakyti tikrai didelį kiekį. Be to, prie kiekvieno spaudinio turėjo prisiliesti daug žmonių. Jau minėtas maketavimas, staklių parengimas ir suderinimas. Čia net nepaminėjome procedūrų apie kurias derėtų rašyti po atskirą straipsnį.

Šiandien nesunkiai įsivaizduojame asmeninių vizitinių kortelių spausdinimą ar šeimos nuotraukomis papuoštų kalendorių gamyba. Net mokyklose dalinamos mėgėjiškos skrajutės, kurias sumaketavo patys šeštos ar septintos klasės moksleiviai. Tam panaudojami paprastų biuro rinkinių programų ruošiniai.

Net anksčiau minėta kalendorių gamyba gali būti atlikta namie. Geriau išmanantiems dizaino subtilybes ir turintiems kantrybės susirasti ir tuo užsiimti tai bus tik nesunkus, o galbūt net malonus darbas.

Jei norite galite rinktis viską spausdinti ir namie. Tiesa, staliniai spausdintuvai labai ryškiai atsilieka pagal kokybę, o vieno atspausdinto lapo kaina išeina pakankamai didelė. Žmonės dėl šios priežasties jau išmoko savo pagamintus maketus siųsti tiesiai spaustuvėms. Jos ne tik atspausdina, bet ir peržiūri maketus, įsitikina, kad spaudinys bus kokybiškas ir praneša, kada bus galima atsiimti reikalingus spaudinius.

Pačioje įžangoje minėti laikraščiai dėl sparčios pažangos turėjo daugiau bėdų nei naudos. Iš pradžių laikraščių ir spaustuvių darbuotojams teko išmokti daugybės naujų įgūdžių, bet naujos technologijos padėjo sutaupyti maketavimui ir turinio parengimui skirtų pinigų. Tik vėliau kai kompiuteriai ir internetas atkeliavo iki paprastų žmonių namų ir laikraščių, žurnalų ir kitų leidinių situacija pablogėjo. Žmonėms nereikėjo spausdintų leidinių, kad galėtų sekti pasaulyje vykstančius įvykius. Naujienos tapo pasiekiamos vienu pelytės spragtelėjimu. Be to, iš pradžių tik kiek brangiau nei laikraščio prenumerata, vėliau ir žymiai pigiau. Žinoma, turinys šiandieniniuose žurnaluose ir laikraščiuose kartais yra kokybiškesnis.

2011 m. rugsėjo 6 d., antradienis

Lankstinukai padeda sutaupyti

Į rankas gavę skrajutę gatvėje tik viena akimi pasižiūrime ir išmetame ją lauk. Nors kartą paskaitykite, kas jose rašoma. Aplinkinės kavinės, barai ir klubai paprastai pateikia viliojantį pasiūlymą. Lankstinukai turi padėti joms prisivilioti klientus ir labai dažnai juose pateikiama informacija gali būti labai naudinga. Galbūt net nežinojote, kad visai netoli jūsų darbo vietos yra puiki vieta papusryčiauti, papietauti ar pavakarieniauti?

Jei dažnai tenka pietauti ne namuose, lankstinukai gali padėti sutaupyti. Kavinės dažnai noriai atskleidžia, kokie dienos pietų pasiūlymai tądien galioja. Be to, tokią pačią informaciją galite surasti ir sekdami savo mėgstamų kavinių ir restoranų socialinių tinklų profilius. Taip pat naujausią informaciją galima tikėtis rasti jų internetiniuose tinklalapiuose.

Skrajutės dažnai patenka ir į mūsų pašto dėžutes. Kartais jų būna tiek daug, kad reikia būtent jų peržiūrėjimui skirti bent 15 ar 20 minučių. Vis dėlto lankstinukai patekę į jūsų pašto dėžutę gali atnešti naudos. Specialūs pasiūlymai keičiant langus, duris ir remontuojant butus ar taisant automobilius. Galbūt jose pateikiama tik jūsų namui aktuali informacija. Niekas nemėto skrajučių su pasiūlymais pasikeisti langus naujuose namuose.

Žinoma, neverta užsikabinti ant kiekvieno jūsų akiratį pasiekiančio reklaminio pasiūlymo. Ar visada žinote, ko būtent jums reikia? Ar tikrai norite eiti papietauti ir vėl valgyti eilinę picą to paties tinklo restorane? Ar netapote specialių pasiūlymų vergu? Tiesiog atsigręžkite į save ir pagalvokite, ko šiuo metu iš tiesų norėtumėte. Galbūt šį kartą verčiau pietums užsisakyti brangesnį, tačiau jūsų organizmui reikalingesnį ir skanesnį žuvies patiekalą.

Taigi, lankstinukai gali būti labai naudingi kiekvienam žmogui. Juos dalina tose vietose, kur didžiausia tikimybė, kad lankysis žmonės potencialiai galintys pasinaudoti siūlomomis paslaugomis ar galintys įsigyti siūlomus daiktus. Tiesa, įsivelti į nuolatinį akcijų medžiojimą gali būti net kenksminga: įsigysite daiktus ir paslaugas, kurių jums nereikia ir bus sunku sutaupyti dalykams, kurių, iš tiesų, reikia. Geriausiai jausitės ir daugiausia sutaupysite sąmoningai ieškodami jums aktualių pasiūlymų.