2012 m. rugsėjo 4 d., antradienis

Kaip surasti gerą dizainerį?

Jei ieškote paslaugų internete, visada pradėkite nuo Excel dokumento susikūrimo. Šiame dokumente įrašykite kiekvieną kompaniją ar laisvai samdomą žmogų: kontaktus, interneto svetainę, kainą ir kitą jums reikalingą informaciją. Geriausia prieš pradedant paiešką nusistatyti kriterijus, pagal kuriuos vertinsite kiekvieną dizainerį, su kuriuo užmezgėte kontaktą. Pavyzdžiui, jums labai svarbu, kad dizaineris galėtų greitai atlikti darbą, taigi į savo naująjį dokumentą įtraukite punktus: atlikimo terminas ir atrašymo į jūsų užklausą trukmė.
Ieškant gero dizainerio informacijos apie kiekvieną kompaniją ar laisvai samdomą dizainerį kaupimas padės sutaupyti. Paprastai šioje rinkoje nėra pastovių kainų. Patyręs specialistas net už paprastą darbą gali paprašyti labai didelės sumos pinigų. Tuo tarpu pradedantysis gali jį atlikti už kelias dešimtis litų. Toks skirtumas susidaro dėl to, kad kiekvienas iš jų įsivertina, kiek laiko jam užtruks atlikti konkretų darbą, o kiekvieno iš jų darbo valanda turi skirtingus įkainius. Visais atvejais reikia įsivertinti ar ieškai žmogaus, kuris pateiks sprendimą ar darbų atlikėjo, kuris įgyvendins tai, ką pats esi sugalvojęs.
Aprašykite savo užduotį. Kuo detalesnis aprašymas, tuo didesnė tikimybė greitai surasti reikiamą žmogų. Jei ieškote žmogus, kuris sukurtų interneto svetainės dizainą galite struktūriškai nupiešti, pateikti pavyzdžių, kurie jums atrodo tinkami.
Taigi, pradėkite paiešką. Pirmiausia ieškokite interneto paieškos svetainėse, kaip Google ar Bing. Pirmieji paieškos rezultatai, žinoma, bus didesnės dizaino paslaugų kompanijos, nes pavieniai dizaineriai paprastai ieško klientų kitais būdais. Pirkti reklamą paieškos svetainėse ar optimizuoti savo pačių svetaines jiems kainuoja per daug pinigų bei jėgų. Laisvai samdomi dizaineriai lengviau susiranda darbo kitais kanalais.
Samdyti kompaniją yra geriau, kai darbas yra didelės apimties ir reikalauja ne vieno, o kelių savo sritį išmanančių žmonių įsitraukimo. Laisvai samdomi dizaineriai didelės apimties darbus gali užtrukti ilgiau, bet mažesnius, kaip skrajutės maketavimo paslaugos gali atlikti net ir greičiau.
Laisvai samdomus dizainerius galima sutikti interneto forumuose. Plakatų gamyba, interneto dizainas ar maketavimo paslaugos - tai specializuotų interneto forumų skirtų dizaineriams ir jų klientams skiltys. Kiekvienoje iš jų galima pateikti užklausą su konkrečiu darbo aprašymo ir sulaukti komentarų ar net preliminarių pavyzdžių, kaip darbas galėtų atrodyti.
Ieškokite rekomendacijų. Pirmiausia pasinaudokite LinkedIn socialiniu tinklu. Peržiūrėkite ar niekas iš jūsų turimų kontaktų neteikia dizaino paslaugų. Susisiekite ir su tais, kurie yra netiesiogiai susiję su dizainu. Šie žmonės turės ryšių šioje srityje ir tikrai galės rekomenduoti ar net suteikti trumpą konsultaciją, kaip surasti žmogų, kuris gali padėti atlikti plakatų gamybą ar sukurti interneto svetainės dizainą.
Skelbimų portalai. Skelbimų portaluose taip pat galima surasti daug informacijos apie dizaino paslaugas teikiančias įmonę ir laisvai samdomus asmenis. Įtraukite jų kontaktus į savo Excel dokumentą. Vėliau šį dokumentą galėsite panaudoti, kai ieškosite, kas galėtų atlikti kitus darbus. Juo galite pasidalinti ir su kolegomis, kurie taip pat dažnai ieško, kas galėtų atlikti dizaino darbus.
Surinkę visų internete randamų dizainerių ir dizaino kompanijų kontaktus, pasiruoškite savo situacijos atrašymą ir visiems išsiųskite el. laišką vienu pelytės paspaudimu. Tereikia kontaktus surašyti į BCC langelį. BCC reiškia, kad kiti laiško gavėjai nematys, kam dar siuntėte laišką. Po šio paskutinio darbo telieka laukti, kol gausite atsakymus.
Suradę dizainerį, kuris atliks jūsų numatytus darbus, sutarkite dėl atlikimo terminų ir galutinio apmokėjimo. Svarbu šias detales suderinti dar prieš pradedant darbus, kad abiems pusėms iš karto būtų aiškios visos darbo atlikimo sąlygos.
plakatas

1 komentaras:

  1. Tikiuos daugiau darbdavių paskaitys šį straipsnį, nes teko susidurti su keliais tikrai prastais dizaineriais.. Vienintelės Baltijos kopijos vilniuje, kurios iš pirmo karto įvykdė maketavimo užsakymą..

    Tiesa, situacija per metus pasikeitė, ten kur buvo prastokai, iš reikalo teko užsukt ir buvau maloniai nustebinta- jau ir kokybiškai padarė:)

    AtsakytiPanaikinti